Tölgyessy szerint a jobboldal zsákutcában menetel

Tölgyessy Péter a tőle megszokott kíméletlenséggel osztja ki a Fideszt és annak elnökét friss elemzésében. Persze arról szó sincs, hogy a baloldallal szimpatizálna, hozzájuk is van egy-két rossz szava, ám láthatóan a „sajátjaival” szigorúbb.

A Fideszről és Orbán Viktorról például ilyeneket ír: „A Fidesz iparkodott a legfontosabb társadalmi csoportok elégedetlenségét megmozgatni témaválasztásaival, ám meglehetősen amatőr módon.” … ” Még ennél is inkább mellényúlt a Fidesz kérdése az egészségügyben.” … „Ha a Fidesz elnöke igazán erős vezető lenne, megmondhatná híveinek, hogy 2010-re készüljenek. Azonban már nem ura sem önmagának, sem táborának. Régóta vezéri mítoszának igényei mozgatják magatartását. Így aztán most ott és úgy rohamoz, ahol lényegében lehetetlen az áttörés.” … ” Közben pedig ismételten megmutatkozik Orbán Viktor gyengesége.” …

Cikkének legérdekesebb megállapítása számomra az, hogy Fidesz mai magatartásával a hagyományosan jobboldali értékek (a rend fenntartása,  a  nyugatos polgárosodás) képviselését  átengedi a kormányoldalnak. Ezért aztán, véleménye szerint, „Hatalmas népszerűségelőnye ellenére a jobboldal továbbra is zsákutcában menetel.” 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük