Hogyan enyhíthetőek az emésztési panaszok?

emésztési panaszokGyomorrontáshoz sokszor a mohón evés, a túlzásba vitt ételmennyiség vagy akár a késő éjszakai evés is vezethet. Ha rendszeresek a panaszaink, akkor pedig teljesen rányomhatják az emésztési panaszok a bélyegüket az életminőségünkre.

Mire figyeljünk étkezéskor?

Nem szabad egyszerre megterhelni a szervezetünket, próbáljuk meg napközben egyenletesen elosztani az étkezéseket

TUDTA?

Az alkoholfogyasztás mennyiségével párhuzamosan nő a gyomor savassága, ami gyomorfájdalmakhoz vezethet!

Mivel teszünk a legjobbat gyomrunknak?

  • friss gyümölcsök fogyasztásával
  • zöldségek, zöldséglevek fogyasztásával
  • napi legalább 2 liter víz megivásával

Ha székrekedést, szélszorulást vagy kellemetlen szájszagot tapasztalunk magunkon, az könnyen lehet, hogy a rossz étkezési szokások következménye és bélbaktériumok okozzák.

Nagyon gyakori betegség napjainkban az irritábilis bélszindróma, amely főleg a has bal alsó részén okoz fájdalmat, szorulással és hasmenéssel jár.

TIPPEK emésztési problémák kezelésére

  1. gyomorrontás esetén kerülje a savas élelmiszereket, kávét, alkoholt, zsírban gazdag ételeket helyettük fogyasszon nagy rosttartalmú ételeket, mint a barna rizs, Graham kenyér, zöldségfélék
  2. szélszorulás estén csökkentse a hüvelyesek, a káposztafélék fogyasztását, fogyasszon emésztést segítő gyógynövényeket, minta a kömény, kakukkfű, zsálya
  3. gyomor, – bélhurut esetén: minél több gyümölcs fogyasztása ajánlott: banán, alma; pirítós, kamillatea és minél több folyadék javallott

Az emésztési problémák optimális esetben egyszerűen enyhíthetők, amennyiben odafigyelünk arra, hogy mit is eszünk meg. Ha az étrendünkön történő változtatás nem segít, akkor viszont orvoshoz kell fordulni.

Önmagában az sem könnyű, hogy változtassunk az étrendünkön. Ha hozzászoktunk ahhoz, hogy miket eszünk, akkor nem könnyű változtatást eszközölni. Még akkor sem, ha súlyproblémáink vannak és tudjuk, hogy nagyon fontos lenne a fogyás.

Azonban ma már vannak egyéb lehetőségeink is. Klinikai vizsgálatok bizonyították be, hogy a fogyasztószerek mennyire hatékonyak tudnak lenni abban, hogy könnyebb legyen ellenállni az evésnek, azzal, hogy csökkentik az étvágyunkat, így csak azt esszük, amire szervezetünknek szüksége van.

Különböző termékek vannak, különböző hatóanyaggal és persze más-más árakkal. Ön is tájékozódhat, példának erejéül az eredeti Sibutramine árak felől, amely az egyik egyre népszerűbb termék a piacon.

Vigyázzon Ön is az egészségére és táplálkozzon egészségesen!

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük