Mit kérdeznél Simonyitól?

Hétfőn Magyarországra látogat Charles Simonyi, azaz Simonyi Károly, a második magyar űrhajós, a világ 5. űrturistája. Blogom lehetőséget kapott arra, hogy a szakmai találkozót követő sajtótájékoztatón egy kérdést feltegyen az első határon- és földön kívüli magyarnak.

Te mit kérdeznél a helyemben?

(Néhány ötlet)

1. (a fontoskodó) Mint tudjuk, Ön az expedíció során az International Space Station fedélzetén végzett kutatási program harmadik pontja keretében az ISS-en élő különböző mikroorganizmusok ontogenézisét tanulmányozta, s egyben az űrrepülés körülményeihez való flexibilitásuk és akkomodálódási képességeik tendenciáit vizsgálta. Megfigyeléseiből levonható-e valamilyen következtetés a földi élet kilakulásának pánspermium-elméletére nézvést?

2) (a naiv) Simonyi úr, és hogyhogy nem tetszett olyan magasan szédülni? Mi itt nagyon féltettük a Simonyi urat, nehogy leessen vagy valami más baja essék!

3) (a rosszindulatú) Mr. Simonyi,  tudomása van Önnek arról, hogy az űrturizmusra kidobott milliókból hány lélegeztető berendezést vehetett volna a  Schöpf-Mérei Kórháznak?

4) (a  túlpolitizált) Kérem, kénytelen vagyok szóvá tenni, hogy miközben Ön azokkal bratyizott odafent, akik galád módon a gázcsap elzárásával zsarolják szegény magyar hazánkat, azalatt itt lent a kommunisták és hazug utódjaik a multik karvalytőkéjével összefogva minden megtesznek azért, hogy az igaz magyar hazafiakat a porig alázva kiforgassák maradék nemzeti jussukból és …

További ötletek?

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük