Alattomos pörgepor

Újraindítottam identifikciós játékomat. Az új forduló felhívására 30 szerző jelentkezett. A jelentkezőknek az alattomos pörgepor kifejezés szócikkét kellet megalkotniuk. A felhívás szerint „a meghatározás lehet személyes és elfogult, de keltheti a tudományos megalapozottság benyomását is. Lehet komoly vagy humoros-ironikus, lehet könnyeden felületes vagy súlyosan veretes, kapcsolódhat szorosan vagy lazábban a címszóhoz. Lehet rövid vagy hosszú, szellemes vagy unalmas, bárgyú vagy tudákos. Identifikcionálhatjátok a feladott fogalmat egyetlen szinonimával vagy tömör állítással, mini-esszével vagy kis történettel.”

Nos, a játékostársak kitettek magukért. A felhívásnak megfelelően többségük saját blogban, külön webhelyen tette közzé szócikkét. Sokan választptták a történetbe foglalás módszerét, de akadnak bőven „tudományos” leírások, hírek, és előfordulnak még versek is.

A játék új fordulóját az eredményoldalon foglaltam össze. A kölcsönös keresztlinkeknek köszönhetően a felhívás, a szócikkek és az eredményoldal most egyfajta hypertextust alkot, és a képzetes szavak virtuális lexikonának a részét képezi.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük