Újabb családi lakoma

Megvolt az újabb családi lakoma a nevickei Camelotban. Ezúttal Bátyu ünneplésére (és kontójára) gyűltünk össze 60. születésnapja és nyugdíjazása alkalmából. A kajára most sem lehetett panasz, de aki vonatindulás előtt akar ide betérni, annak nem tanácsolom, mert most is kb. 2 órát vártunk a frissen sült halakra. Persze megint pisztrángot kértem gombamártással, mint ahogy a társaság nagyobbik része is halat evett legutóbbi áradozásom nyomán. Egyedül a két öreg Balla lógott ki a sorból, Pali bácsi meg sem nézte az étlapot, mert ő mindenütt és mindig bécsi szeletet rendel, apu meg nem nagyon szereti a halat, és mivel diétáznia is kell, így a csirkénél maradt. Csönge nem volt velünk, mert előző nap elrontotta a gyomrát a nagy saslikozásban, és mert 4-től már koncertre készült. Szó se róla, lekéste volna.

Bátyámék egyébként hoztak egy csomó fotót tengeri nyaralásukról, alkalomadtán majd azokból is betűzök párat.

*

Csönge ma indul Pestre, Bátyuék elviszik Ceglédig. Óvatosságból és az ukrán posta iránti bizalmatlanságból nem az itthoni címére kérte az egyetemi értesítőket, hanem Gáti Istvánékhoz, így most utazhat a levélért, amelyben az ELTE szociológiai kara értesíti, hogy felvették – ezt az okmányt eredetiben kell a beregszászi Agora irodán bemutatnia az ösztöndíjigénye mellékleteként. Erről az ösztöndíjas ügyről nem akarok írni, pedig most ez foglalkoztatja az egész családot. (A helyzetet nem ismerők kedvéért: hiába ütötte meg Csönge bőven az állami finanszírozású oktatáshoz szükséges ponthatárt, erre a státusra csak akkor lesz jogosult, ha a kárpátaljai ösztöndíjtanács megítéli számára az ösztöndíjat. Mindez pedig kvóták szerint történik, Kárpátaljára eleve csupán huszonvalahány ösztöndíj jut (és ennek többszöröse az igénylő). Ezen belül is, ha jól tudjuk, mindössze 4 helyen osztoznak a bölcsészeti szakokra jelentkezettek. A döntési mechanizmusba nincs belátásunk, a kurátorok kilétéről fogalmunk sincs, csak annyit tudunk, hogy a KMKSZ és az UMDSZ táborához tartozó társadalmi szervezetek kb. fele-felerészt képviseltetik benne magukat. Köreikben én roppant népszerű vagyok…)

*

A Kárpáti Igaz Szó körüli fejleményekről igazság szerint nincsen semmi gusztusom írni. Akit érdekel: a Kárpátinfó fórumában és a Karpaty Newsban (a cikkekhez írt hozzászólásokban is) „alaposan” szétcincálják a témát, akit érdekel a dolog, tájékozódhat.


Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük