Kultúr?ház

Kiszálltam a Kultúrház című blogajánló kollektív blogból. Először is úgy látszott, van egy kis pangás a szájton (a résztvevők közül többen erős passzivitást mutattak – van, aki még egy bejegyzést sem tett -, én meg nem akartam túltengeni), csütörtöktől négy napon át egyetlen ajánlat sem került fel az oldalra. "Ennek annyi", gondoltam először. Aztán kedden reggel a blogalapító ezzel az ajánlattal indított:

"Az A38 hajóról ma 23 órától élőben jelentkező Kultúrház c. műsorban két szelebritibloggert láthattok: a hivatásos anyává előlépett valamikori pornósztár Michelle Wild-ot, akit barátai csak vad misinek hívnak és a valóságshowk királynőjét, a párkeresés nemhivatalos világcsúcstartóját, Anikót, akit a barátai csak Anikónak hívnak."

Jesszus, hogy kerülök én ide? Illedelmes magam-elbocsátó, szép üzenetet írtam (úgy, hogy csak a szerkesztők lássák):

kiszállok
Kedves Kollégák,
bár magam jelentkeztem ebbe a kollektív blogba, azt hiszem, részemről befejeztem.
Valahogy semmi gusztusom irodalmi blogokat ajánlani ott, ahol Michelle Wilde és Anikó sztárolása folyik, még ám közszolgálatilag.
Jó munkát mindnyájatoknak."

Aztán napközben csak odanéztem, hátha akadtak olvasói reakciók is. Bizony akadtak, és többen is eléggé felháborodottan reagáltak a dologra. No, erre betűztem ide is a véleményemet. Az egyik bloggazda reagált rá, mondván, neki is megfordult a fejében, hogy kiszáll. Majd hozzátette: "De azért mert Anikó beszél a blogjáról, nem kellett volna feladni a kulturkampfot. Így Anikó nyert." No, erre aztán eléggé hosszan válaszoltam (lásd az ehhez a bejegyzéshez fűzött hozzászólásokat (az enyéim ballantine aláírással szerepelnek), amire aztán még rövid viszontreagálás is született. Utoljára azt jegyeztem be, hogy a közmédia prostituálódását inkább passzívan szeretném szemlélni.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük