Garancia-e Fodor Gábor személye?

Visszatérhet-e az SZDSZ az eredeti liberális eszményekhez? Visszatérhet-e a kormányba? És az új választások után a Parlamentbe? Megannyi kérdés…

De végre egy jó hír: Fodor Gábort választották a Szabad Demokraták Szövetsége elnökévé a párt rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén. Jó szoros volt a meccs, Fodor 346, Kóka 344 szavazatot kapott. Hogy ebből mennyi az álszavazók álszavazata, arról nem szól a fáma.

Mindenesetre az SZDSZ új elnöke azt mondta, rendkívül felemelő és egyben rendkívül nehéz az a feladat, amit kapott. Kemény munkával sikereket fognak elérni, mondta, mert mi mást mondhatott volna. De talán ő is tudja, kisebbfajta csoda kell ahhoz, hogy a liberális pártot a következő választásoknál újra behozza a parlamentbe. Nyilván az is világos számára, ha ez sikerül, akkor vállára emeli a párt, ha viszont kiesnek, akkor ő lesz a bűnbak.

Személye mindenesetre egyfajta garanciát jelenthet arra nézvést, hogy az SZDSZ visszakanyarodik azokhoz az eszményekhez, amelyekkel a rendszerváltás idején indult. Én szurkolok neki, még ha pártjának neoliberális eszményeit magamévá fogadni maradéktalanul soha nem is tudtam. A Seo és a Pillangószív legyen vele.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük