A Facebookon történt

Tegnap késő este, amikor már nem voltam a gépnél, valaki tudtom és beleegyezésem nélkül „hozzáadott” a Hajra Hiteles Baloldal csoporthoz. Úgy tudtam, ilyet nem lehet megtenni, csak meghívni lehet, amit az ember vagy elfogad, vagy nem. De hogy „hozzáadni”?

A dolgot csak reggel vettem észre, szerencsére észrevettem a kilépést lehetővé tevő gombot, meg is nyomtam. Az illetőnek, aki „hozzáadott” engem a csoportjához, beírtam az üzenőfalára. Elég furcsán reagált, a teljes párbeszéd szövege a következő:

Én: Elvből nem csatlakozom semmilyen csoporthoz.

Ő: vannak gyermekeid?

Én: Felháborító, hogy az érintett jóváhagyása nélkül valakit hozzá lehet adni egy csoporthoz. Baloldali vagyok, de nem vagyok mozgalmár, nem csatlakozom sehová -és ehhez semmi köze a gyerekeimnek.

Ő: ne haragudj, de tényleg érdekel, hogy vannak-e?
egyébként nem tudom, hogy a facebook ezt hogyan és miért így oldotta meg. nekik kellene panaszt tenned. lehet, hogy kiforratlan rendszerújítás, én sem értem. régebben meghívni lehetett csoporttagokat, és vagy elfogadtad, vagy nem. ez most egy új rendszer, és csak ezt az egy lehetőséget tartalmazza. nekem sem tetszik, sajnálom, és természetesen töröllek.

Én: Már töröltem magam, csak nem tetszik, hogy ezért nekem kell kattintgatni. Ha adatlapomat megnézed, kérdésedre választ kapsz.

Ő: nem tudom, milyen elv az, amelyik a jelenlegi helyzetben a kívülállást támasztja alá. ha a gyermekeink jövője nem közömbös számunkra, akkor döntenünk kell, hogy melyik oldalra állunk. vagy kívülrekesztjük magunkat a társadalmon. az viszont miféle élet???

Schmitt tegnap gyakorlatilag felfüggesztette az alkotmányt, a cél szentesíti az eszközt elvét hirdetve.

ma ez, és ki lesz a következő?

te is megnézheted az én adatlapomat: hozzád valószínűleg hasonlóan konzervatív (értheted nemzetinek is) liberális vagyok. ennek ellenére tisztában vagyok vele, hogy szükség van egy HITELES baloldalra Magyarországon. ezért segédkezem ennek kibontakozásában. a csoport tagjai nem csak azok, akik önmagukat baloldaliként határozzák meg, hanem azok is, akik azt támogatják, hogy létrejöjjön egy HITELES baloldal. a hangsúly a hitelességen van. ebben lehetnél te is együttműködő, anélkül, hogy az elveidet feladnád. ugyanis a gondolataidat ismerem és értékesnek tartom őket.

Én:

az elismerésedet köszönöm, azt a jogomat azonban ne vitasd el, hogy magam dönthessem el, csatlakozom-e bármely fészbukos csoporthoz avagy véleményem kifejtésének más módját választom.
hiteles magyar jobboldalra persze szükség lenne, de addig nincsen rá esély, amíg a megújítás élére (nagyrészt önkritika nélküli) régi figurák állnak. a mai magyar politikai baloldal olyan mélyre süllyedt a szememben, hogy az én támogatásomra nem számíthat, pláne nem azon az az alapon, hogy ez a kisebbik rossz.
a gyermekeim jövőjét pedig nyugodtan mellőzheted érvrendszeredből, számomra ez üres politikusi duma.

— űjabb válasz egyelőre nem érkezett

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük