Zászlót és narancsot bontott

Zászlót és narancsot bontott
a Polgári Pillangószív Szövetség

Mint korábban részletesen beszámoltunk róla, Orbán Viktor nemrégiben megalapította a Polgári Pillangószív Szövetség nevű kezdeményezést és meghirdette a Jó reggelt, Pillangószív programot, bejelentve, hogy ezentúl a pillangószív számít a magyar konzervatív jobboldaliság és nemzeti összefogás legáltalánosabb jelképének. Mint akkor elmondta, arra számít, rövidesen pillangószív fog dobogni 15 millió magyar kebelében.

A meghirdetéstől meglehetősen sokat kellett várnunk a mozgalom tényleges megindulására és szervezeti kereteinek létrejöttére. Mára azonban kiderült, hogy a pártelnökök nyilatkozatairól szóló tudósításunk idején felrebbent hír, miszerint Kósa Lajos ujjára pillangó szállott, teljességgel helytállónak bizonyult. A Fidesz alelnöke ugyanis a mozgalom élére állt és csütörtökön a Debrecen Stadionban megtartotta kampánynyitó nagygyűlését.

A látványos külsőségeket sem nélkülöző rendezvényen került sor a tulajdonképpeni zászlóbontásra. Kósa Lajos kampányfőnök elmondotta, hogy a Google nélkül a Polgári Pillangószív Szövetség nem nyerheti meg az ország lakosságát (sem az önkormányzati választásokat), ezért mindenkit felszólított, vegyen részt a keresőoptimizáló versenyben. „Aki magyar, velünk kattint”, hangsúlyozta, miközben csinos hostessek túlérett narancsokat osztogattak a közönség soraiban. Mikor a szónok felszólította hallgatóságát, hogy bontsanak narancsot, a több száz déli gyümölcsből pillangók százezrei röppentek a magasba, megdobogtatva a jelenlevők amúgy is repeső szívét.

Ezt követően Kósa Lajos még bejelentette, hogy az arénát Debrecen polgármestereként ünnepélyesen Pillangószív Stadion névre kereszteli. Távozáskor mindenki láthatta a névváltoztatás fizikai jeleit az épületen és megcsodálhatta, amint vibráló lézerfény írta az égre az új jelszó

Szemtanúk hiteles elmondása szerint a tünemény a Székelyföldre is ellátszott.

pillangószív.balla.biz


Illusztrációk: Szalay Krisztián és BéDéKá
Kapcsolódó anyagok:
a Fidesz pillangószíve | pártelnökök a Pillangószívről

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük