Magyarország államformája: pillangószív

Seo verseny az első Google-helyért

Még nincsen tíz napja annak, hogy a Keresőblog meghirdette az első magyar keresőoptimizáló versenyt, és a Google, amely akkor egyetlen találatot sem adott a pillangószív kifejezésre, mára közel negyedmilliót jelez. A kissé halvány indulás és néhányak fanyalgása (enyém is!) után pár napja szabályos dömping kezdődött, követhetetlenné vált az új és új honlapok indulása. Egyre nagyobb nyilvánosságot kap a verseny, így arról is olvashatni, hogy tolonganak az igénylők a pillangosziv .hu és .com domain-nevek megszerzéséért, a Linkcenteren már külön lapon gyűjtik a versennyel kapcsolatos linkeket, megalakult az első Pillangószív Fan Club. Kis túlzással azt is mondhatnám: kitört a magyar weben a pillangószív-őrület.

Én a meghirdetés másnapján úgy neveztem be a versenybe, hogy jószerével azt sem tudom, mi az a keresőoptimizálás. Annyit azonban megértettem a felhívásból, hogy a cél: az addig ismeretlen pillangószív szóra adott találati listán első helyre juttatni saját honlapunkat. Akinek a weboldala december 31-én éjfélkor az élen áll, az a győztes, övé a dicsőség. Nos, a játék tetszett, a szó annál kevésbé, így benevező oldalamon be is mutattam, miért nem tetszik nekem ez a szóösszetétel: Pillangószív és lepkefing.

Arvisura weboldal keresőoptimizálás

Igazából a honlap-keresőoptimizáláshoz 10 nap elteltével sem értek jobban, mint annakelőtte, így inkább csodálkozással és ámulattal figyelem időközben elindított néhány honlapom pozíciójának a változását a találati listán. Szinte naponta más-más oldalam kerül a jobbak közé, eddig még szerepeltem valamelyikkel az első 10-ben, mára szorultam vissza a 11. helyre. Közel negyedmillióból még ez sem olyan rossz.

A dolog legfőbb tanulsága számomra az, hogy lám, egy jó ötlettel akkor is felkelthető a magyar internetes közösségben a tömeges érdeklődés, ha nem áll mögötte semmilyen támogatás és eleinte nem is kap különösebb nyilvánosságot. Nem kellett, hogy az ötletgazda szerepeljen az RTL-klub délelőtti vihogós izéjében, nem kellett, hogy Csiszár Jenő elnyökögje, hogy Bochkor Gábor jópofizva elhadarja, nem volt szükség sem Para-Kovács blődlijére, sem Csernus doktor vulgárpszichoanalízisére, nem kellett, hogy Kiszel Tünde vagy Anettka vegye szájára a pillangószívet – egyszer csak dobogni és szárnyalni kezdett ez a giccsszó, ez a szógiccs, pár hét, és országos üggyé válik a dolog, valahol már nyomják a képeket a pólókra, már fröccsöntik a műanyag bizsibuzsukat, talán már feltűntek kocsik szélvédőin az első matricák. Kis szerencsével ez lehet a foci-EB emblémája és a Paál Zoltán féle Arvisura szinonimája,

Nem, nem lesz vége december 31-én az össznépi szárnyverésnek és szívdobajnak, gyűrűzik tovább az őrület! Pályázatok indulnak a szó etimológiának a kiderítésére, cserkészcsapatok és nőegyletek veszik fel az áhított nevet, megalakul a Pillangószív Alapítvány, mozgalom indul Pillangószívet Minden Magyarnak címmel, Széles Gábor és Princz Gábor közösen megalapítja a Pillangószív Bankot.

Sőt, létrejön és a következő választást fölényesen megnyeri a Magyar Pillangószív Párt, a Parlament egyhangú szavazással megváltoztatja az Alkotmányt, melyben attól kezdve ez áll: Magyarország államformája: pillangószív, fővárosa SEO Budapest.

Úgyhogy érdemes az eredeti Pillangószív Seo és Arvisura keresőoptimizálás mellett beindítani az jólkereső optimális marketinget.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük