Aztán Szózat és csókolom

Halihó,
az bizony nagyon jó, hogy ilyen rendszeresen jelentkeztek, veled, Kol, jót cseteltünk délelőtt, kár, hogy nem volt több időm, mert éppen sürgős cikket írtam; azért a lényeget megdumáltuk, nem? Te pedig, Csön, nagyon jópofa levelet írtál, pár bekezdést ide tűzök:

delutan kemenyen kisetaltam magam:) Moszkva ter – Szentharomsag ter – Toldy Ferenc utca – Hunfalvy utca – Flath Janos u. – Hattyu u. – Batthyany u. – Batthyany ter – Fo u. – Clark Adam ter – Lanchid u. – Dobrentei ter – Szent Gellert rakpart – Sziklatemplom – Szent Gellert ter – Bartok Bela u. – Menesi u. – Manyoki u. – Moricz Zs. korter – Feneketlen to. Mindez gyalog:) Azert irtam ilyen reszletesen, h nezzetek meg, milyen szep kis tav:) […] olyan szep volt, regi hazak, keskeny macskakoves utcak, meg minden:) Meg mindenhol lomtalanitas van mostanaban. Jovore siman osszeszedek magamnak 1 computert, lattam monitort, hazat tobb helyen is:)
Ma voltam egyetemi evnyitom. Marmint csak beneztem, mert nem ertem oda az elejere. Tulajdonkeppen csak dijatadasrol szol az egesz, docensek, doktorok, konyvtarasok, elodadok, takaritok stb. lettek kituntetve. Mindenki szep diszruhaban meg ilyenek. Aztan szozat es csokolom:) Este megyek 100 ft-os Kispal kocertre. Holnap meg kezilabda meccsre.

– ha legközelebb írsz, azért inkább használj ékezeteket; és amit más is olvashat, betűzheted a topikodba is! Ott aztán a barátaid is válaszolhatnak. (Vízumügyben nincs új infó.)

Kol, az kimaradt a beszélgetésünkből, hogy igazán nyélbe üthetnéd a saját fórumunkat a hhrf-szerveren. Az SG, látod, most már reklámokat is nyomat, jó lenne, ha nem kellene külső szolgáltatót igénybe venni. Meg arra gondoltam, hogy mivel a Kárpátinfón és rajtunk kívül egyik kárpátaljai honlapnak sincsen fóruma, fel fogom mindegyiknek ajánlani, hogy használják a miénket. Kapnának egy-egy személyre szóló főtopikot, alatta nyithatnának maguknak bárhány témát. Tehát mondjuk lenne külön rubrikája a Kárpáti Igaz Szónak, a Kárpátaljának, de akár a KMKSZ-nek és a MÉKK-nek is, és ezalatt lennének a tematikus topikok. Bár, ahogy elképzelem, senki sem fog élni ezzel a lehetőséggel, hiszen nem azért nincsen nekik fórumuk, mert nem tudják technikailag megoldani, hanem azért, mert rettegnek az olvasói véleményektől. De lehet, hogy mégis lenne, aki élne ezzel a lehetőséggel. Pl. Dr.Kállay vagy a Karpaty News 🙂 [utóbbin megint nagyon megdicsérték a Ballákat] 🙂

Különben anyátokkal arról beszélgettünk, voltaképp örülünk annak, hogyegyikőtök sem ösztöndíjasként tanul Mo-n. A nehezebb feltételek és a pénzkeresési kényszer minket is meg részben már titeket is rászorít arra, hogy teljesítsünk, szorgosan és jól dolgozzunk, eredményesek legyünk a magunk területén. Aki készen kap mindent, annak nincs szüksége erőfeszítésre, nehezebben tanul önállóságot, nem alakul ki a probléma-megoldókészsége és a felelősségérzete. Igaz, hogy nem furikázhattok 160 ezerdolláros BMW, mint Juscsenkó 17 éves fia, nem nyomott be a papátok valami könnyű, de jól keresőállásba (mint nehány kárpátaljai magyar vezető a saját csemetéjét),nem vagytok abban a helyzetben sem, mint sok „kollégátok”,hogy ugyan az egész család rég áttelepült Mo-ra, de ők továbbra is kárpátaljaiként élvezik és használják ki az ösztöndíjakat és a határon túliaknak járó összes kedvezményt – nem, legyen csak nektek nehezebb, legyetek már most rákényszerítve a takarékosság mellett arra is, hogy megkeressétek a családi költségvetésből hiányzó összeget. Ettől lesztek talpraesettek, életrevalóak, önállóak, és majd a saját lábatokra állva ti is élvezhetitek azt a szabadságot és függetlenséget, amit mi, a szüleitek, akik hálistennek nem vagyunk rászorulva senki kegyére, nem vagyunk kiszolgáltatva ezeknek a roppant kedves és szimpatikus kárpátaljai magyar érdekcsoportoknak, amelyek feltétlen hűséget és engedelmességet követelnek minden kegyeltjüktől. Képzeljétek, már olyasmiről is hallottunk, hogy a frissen házasult fiatalok Mo-i továbbképzési lehetőséget kaptak nászajándékba az egyik klánhoz tartozó Corleone keresztapától. Jó, mi?

De ne búsuljatok, mert nekik meg nem ír nyilvánosan ilyen szép leveleket a papájuk.

Amúgy semmi különösebb újság nincsen idehaza, talán csak annyi, hogy anyátok könyvéről született egy újabb recenzió (ja, és befejezte a legújabb novelláját, el is küldte az ÉSnek), nagyapátok pedig megbízást kapott valami antológia összeállítására a Kárpáti Kiadótól. Én meg cikket íroka Népszabóba, és lassan a jegyzetemmel is el kell készülnöm, 15-érevárja a Mozgó Világ. Ne csodálkozzatok, ha a fenti okoskodásaimból valami majd oda is átszűrődik.

Ezt pedig olvassátok el: Bal a gáz, bal a fék.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük