Jön a Fidesz-naptár

Kormányra kerülése esetén a Fidesz új naptári rendszert vezet be, mondta Szíjjártó Péter szombati sajtótájékoztatóján. A naptárreform számos gyakorlati haszna mellett szimbolikus jelentőséggel is bír, egy új korszak kezdetét jelzi.

Mindenekelőtt a hét napjai közül megszűnik a szombat, helyére a polgárnap lép. Megszűnnek továbbá a pirosbetűs ünnepek, melyeket piros-fehér-zöld-betűsek váltanak fel. Az emberek érdekében hozott igen fontos változás, hogy a hónapok ezentúl évente más-más hosszúságúak lesznek, minden választási ciklus első évében 31, a másodikban 30, a harmadikban 29 és a negyedikben egységesen 28 naposak. A 365-ből az utolsó években fennmaradó napokat aktuális kormányhatározat alapján közbül iktatják majd be, mint hónapokba és hetekbe  nem sorolt „nemzetnapokat”, amelyek a magyarság egységének a dicsőségére szenteltetnek.

Tervezik továbbá a hónapok átkeresztelését is, amelyek a nemzet ügyét leghívebben szolgáló jeles volt és egyetlen mai államférfi nevét viselik majd.

Elölről kezdődik az évek számlálása is, az új időszámítás 2010.04.11-én éjfélkor veszi kezdetét, amikor is beköszönt az új év első napja.

A naptárreform nemzetközi elfogadtatása érdekében Orbán Viktor személyesen fog közbenjárni a pápánál – fejezte be tájékoztatóját a szóvivő.

Értesüléseink szerint az új kalendáriumot jobboldali körökben már most Orbán-naptárnak hívják (a Julián- illetve Gergely-naptár példájára), a bulvársajtó pedig máris tudni véli, hogy Kiszel Tünde az új rendszer szerint sürgősen újranyomatta ez évi posztereit.

———
a betűszín-poént Bognár László adta kölcsön a Facebookon

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük