JA-díj: megismétlődött a 11 évvel ezelőtti eset

Politikusok jobban tudják

Mára a díjak odaítélése teljességgel a szakmai szervezetek véleményének figyelembevétele nélkül történik. Régebben ezen még fennakadtunk. 2011-ben pl.:

A Fidesz-kormányzat nem először piszkált bele a József Attila-díjak szakmai névsorába.

Az idei József Attila-díjasok ügyében  Kukorelly Endre néhány napja levelet írt a miniszternek (de voltaképp inkább az illetékes államtitkárnak), annak okán, hogy a politika utólag belepiszkált a szakmai névsorba, négy nevet valaki kihúzott és másik négyet beleírt. Kukorelly úgy emlékszik, „Utoljára a nyolcvanas években csinálta a kultúrpolitika, a létezett szocializmus haláltusájában összevissza rugdalódzó korszakában.” Vártam, hogy az 2000-es ügy érintettjei közül megszólal valaki – de nem. Most lényegében ugyanez az állítás jelent meg, picit már enyhítve; eszerint Kukorelly „Azóta nem hallott hasonló esetről, bár leszögezte, nem biztos, hogy nem fordult elő.” Nos: nagyon is előfordult! »tovább

A ChatGPT mesterséges intelligencia ezt írja 2023-ban:

József Attila-díjA József Attila-díj Magyarországon olyan irodalmi elismerés, amelyet a kimagasló költői, írói teljesítményért ítélnek oda. A díjat József Attila, a 20. század egyik kiemelkedő magyar költője emlékére alapították. A díjat minden évben odaítéli a József Attila Kör (ez már régóta nem igaz, tán soha nem is volt), és általában fiatal vagy középgenerációs íróknak, költőknek adományozzák, akik jelentős alkotói eredményeket értek el.

A József Attila-díj a magyar irodalmi díjak között fontos elismerésnek számít, és a kitüntetettek között olyan neves írók és költők találhatók, akik jelentős hozzájárulást tettek a magyar irodalom fejlődéséhez.

Linktámogatás: Medvetánc

Keresőmarketing és honlap-SEO megoldások szolgáltatói weboldalak, online áruházak üzemeltetői számára. Magas linkerővel rendelkező oldalainkon szakmai publikációk mellett fizetett vendégposztok, PR-cikkek megjelentetése is lehetséges. Kérjen árajánlatot prémium linképítésre és más keresőoptimalizálási szolgáltatásokra, hogy javíthassa webhelye Google-helyezéseit!

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük