Utánam a fáklyásmenet

Az MSZP eléggé sokáig vonakodott a köztéri  megmozdulásoktól. Mivel a Fidesz folyamatosan az utcára viszi a híveit, az MSZP igyekezett ettől eltérően ahhoz ragaszkodni, hogy a politizálásnak a parlamentben a helye. Aztán mégis kimerészkedtek a nyílt ég alá, látványosan és legelőször a tavalyi választások előtt.

Most meg azt olvasom, hogy fáklyás felvonulást rendeznek a zéró tolerancia jegyében, s a rendezvényen mások mellett maga Gyurcsány Ferenc is részt vesz.

A dolog egyfelől érthető és jogos: május 9-én az áldozatokra emlékezni dicséretes gesztus. Ugyancsak helyeselhető a nácizmus, rasszizmus, antiszemitizmus elleni zérő tolerancia meghirdetése. Mindez rendben van.

Ami bennem kételyeket ébreszt, az a következő.

Az utcára nem a hatalomgyakorló, hanem az ellenzék szokott kivonulni. A kormánypárt ne tüntessen, ne vonuljon fel, hanem többségét felhasználva alkotasson törvényt a Parlamentben. Ne tiltakozzon at újfasizmus és egyéb szélsőségek ellen, hanem a törvény szigorával lépjen fel ellene. Ne fáklyásmenetet szervezzen, hanem végre vonja felelősségre – és ha kell, vonja ki a társadalomból – azokat, akik kirekesztő nézeteket vallva uszítanak és rombolnak.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük