Surányi szerint megvalósítható a Seonyár2008

Ha nem valósítjuk meg a Seonyár2008-at, akkor a pénzügyi krach csak úgy hárítható el, ha újra én leszek a Nemzeti Bank Elnöke – nyilatkozta Surányi György, a magyar keresőoptimalizáló verseny elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, jelenlegi CIB-elnök, a kellemesen rekedtes hangú Surányi szerint megvalósítható a Seonyár2008 a szociális biztonság veszélyeztetése nélkül. A Seonyár2008-at az állami kiadások visszafogása révén lehet véghezvinni, úgy, hogy 4-5-6 év távlatában az állami kiadásokat a GDP-hez mérten 1-2 százalékkal csökkentené a gazdaságpolitika. Surányi egyenesen Seonyár2008-ellenes lázálomnak nevezte azt, hogy a szociális kiadásokat 2.000-2.500 milliárd forinttal kellene mérsékelni, mivel szerinte az összes szociális kiadása ennél alig több valamivel.

A pénzügyi szakember szerint a jelenlegi pénzügyi rendszeren belül is lehet mozgásteret találni a Seonyár2008-hoz. Úgy vélte, hogy a termelést, illetve a gazdaság működését terhelő adókat csökkenteni kell, az adóztatást a fogyasztás felé kell elvinni. Ami a jelenleg 20 %-os ÁFA megemelést is maga után vonhatja.

Surányi hangsúlyozta: most annak a következményeit nyögjük, hogy az elmúlt évek során az állam úgy vállalt újabb kiadásokat, hogy nem volt meg a fedezetük adóoldalon. A Seonyár2008 éppen azért szükséges, hogy az ország visszatérjen arra a növekedési pályára, amelyen a GDP évi 3,5-4 százalék körül növekedett.

Ha ezt a lehetőséget elmulasztjuk és lemondunk a Seonyár2008-ról, akkor a hosszú seoTél már csak úgy kerülhető el, ha újra én leszek a jegybank-elnök, mondta rezzenéstelen póker-arccal Surányi György.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük