Sablonpiszka

Csak nem álltam meg, hogy kicsit belepiszkáljak a sablonba. Egyelőre csak annyit tettem, hogy az oldalsávban megjelenítettem a főblogom frissítési listáját. Sokkal több gyarapítást-változtatást nem tervezek, mert előfordulhat, hogy egy másik, talán a saját képemre jobban átszabható gyári sablont fogok választani alapul, no meg még abban sem vagyok biztos, hogy ha a blogom címe a bétás változatból visszaáll az eredetire, akkor vajon nem vesznek-e el a módosítások. Nagyon várom egyébként, hogy blogom címe újra a régi legyen, vagyis a http://ungparty.blogspot.com/ – mert igaz ugyan, hogy erről a címről tegnap óta már átvezényléssel bejön a betacímű oldal, de a Google nem szereti az ilyen átirányításokat, és lám, 5-ös PageRank értékem sem öröklődött át erre az ideiglenes címre. A nagy kérdés az, hogy ha majd az egész blogot visszapakolják a régi cím alá, akkor 1) visszatér-e a korábban nehezen megszolgált PR-értékem, 2) a régi bejegyzések mind régi URL-címűkön futnak-e újra, lehetővé téve, hogy a sok-sok külső linkről újra a konkrét bejegyzés legyen elérhető. (Merthogy most nem)

Mivel a gyári sablonok egyike sem tetszik igazán, az is felmerült bennem, hogy teljesen új sablont készítek majd, csakhogy ez egyfelől eléggé munkaigényes, másfelől nem is értek hozzá megfelelő mértékben, harmadrészt félő, hogy a mostani bonyolult sablonrendszer biztosította sok beállítási lehetőség némelyike elveszhetne. Így hát valószínűleg marad a sablonpiszka: a legalkalmasabbnak látszó gyári fokozatos átalakítgatása saját ízlésem és szükségletem szerint. E módszernek az a hátránya, hogy – mint látom – vannak „merev”, változtathatatlan, átírhatatlan elemek – és ez megszabja a lehetőségek határát.

Végül felmerült még az is bennem, hogy a teljes NolBlog-megújulás alkalmából a régi meglévőim helyett én is nyitok egy vadonatúj blogot, a régieket meghagyván archívumnak

Hát majd meglátjuk.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük