A piréz keresés mint nemzeti attribútum

Mivel a Piréz blog hosszabb ideje az érdeklődés homlokterében tartja az idő ütőerét, így sürgős kötelességünknek tartjuk beszámolni arról, hogy a való élet legfontosabb problémáival és a történelmi múlt leginkább égető kérdéseivel behatóan foglalkozó brit tudósok hosszú kutatás után minden kétséget kizáróan megállapították, hogy a pirézek roppant hányattatott, ám igen dicső történelme során alakult ki a legtradicionálisabb, egyben a posztmodern kor elvárásaihoz flexibilisen igazodó legfőbb piréz foglalatosság, az ún. kereSEO optimalizálás. Mint kiderült, piréz őseink már a kőkorszakban, midőn gyűjtögető életmódot folytattak, serényen optimalizálták a keresést, nevezetesen a gyümölcs- és bogyókeresést. Később, megszelídítve előbb a sztyeppei vadlovat majd a tüzet, a gyűjtögetésről a gyújtogatásra váltottak, továbbá a növénytanról az állattenyésztésre áttérvén, effektív módszerekkel optimalizálták a tehén tőgyének szarvai közt való keresését, vadászataik után pedig a hátrafelé kilőtt nyilak utólagos felkutatása képezte a hajolgatós fitnessprogramot. Keresd a vesszőt – biztatták őket asszonyaik ilyenkor.

A népek vándorlásának zivataros évszázadaiban leginkább hazát kerestek – de itt meg kell jegyeznünk, hogy az optimalizálás fővezérei ez esetben mellőztek néhány kedvezőbb geopolitikai opciót.

Mégis sikerült megalapítani a feudális nemzetállamot, a Piréz Nagykedelemséget, amelyet, miután az ősi piréz Aki keres, talál szlogent az államideológia szintjére emelték, a szomszéd népek nemes egyszerűséggel Keres Kedelemségként kezdtek emlegetni.

A megtelepedéssel szinte egy időben kezdődött történelmi kataklizma, a Nagy Piréz Szétszórattás közben és után a pirézek egyfelől egymás keresését optimalizálták rádión küldött üzetekkel, másfelől a boldogulás útjának az intenzív keresésére léptek reá vala. Mivel pedig az ipari forradalom és a kapitalizmus viszonyai közepette egyre fokozódott a szétszóratott pirézekkel szembeni xenofóbia és szegregáció, ezért a népcsoport tagjainak a permanens pénzkereső-optimalizálás lett a hatékony túlélési stratégiája.

A dicsőséges ősi hagyományok ilyetén való megújítása tette lehetővé a világban szerte-vissza élő pirézek számára, hogy az őket manapság is gyakorta érő megkülönböztetést és kirekesztést ne a hendikep (fejsapka) megnyilvánulásaként fogják, hanem a piréz keresőoptimalizálás iránti megkülönböztető figyelem nagyszerű gesztusaként, magát a keresőoptimalizálást pedig önnön piréz mivoltuk attribútumaként éljék meg minden kereseti bevétel jóváírásakor.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük