Orbán videón nyomul

 Ha te blogolsz, akkor én nyomulok videón, gondolhatta Orbán Viktor. Ezt legalább az analfabéták is élvezhetik, nem úgy, mint Gyurcsány Ferenc blogját, amelyhez némi intellektuális felkészültség szükségeltetik. Azt olvasni kell, ezt meg elég nézni, mint a Győzike-showt, máris egy-null az Ex javára.

A remek klippek az orbanviktor.hu hajrámagyaros weboldalon találhatók. Mint az MTI-tudósításból megtudhatni: a honlap nemcsak külsőségeiben újult meg, de két, Magyarországon bizonyos értelemben „úttörő jellegű”, havonta új tartalommal jelentkező rovattal is bővült. Az egyik az internetes fogadóóra, amely azt jelenti, hogy a Fidesz elnöke videóüzenetben válaszol a hozzá érkezett kérdésekre, a másik újítás pedig az úgynevezett „OV TV”, amelynek adásaiban „életszagú képet” akarnak mutatni a pártelnök munkájáról, mindennapjairól – mondja Szabó Edina, a honlap főszerkesztője, aki a remek fogadó-óra interjúkat is készíti, időnként haját lebbentve és igazítva.

Nos, belenéztem a videókba. Hát először is a fogadóóra anyagai nem videóüzenetek, hanem kisinterjúk. Nem személyesek és nem szólnak a kérdezőhöz, hanem az ugyan levélben érkezett, de a riporter által feltett kérdésre a pártelnök úr úgy nyomja a jól ismert szövegeit, ahogy mondhatná egy tévéstúdióban vagy a Parlament folyosóján. Ám most történetesen a magyar tájban mondja, háttérben valami épülő csűrrel és gyerekmászókával.

A takaros porta fa székeiben ülve üzeni a hozzá panasszal forduló fiataloknak, ne nyugodjanak bele abba, hogy egy ilyen fapados Magyarországon kell élniük

Ami ezen felül még szembetűnik, az legfeljebb annyi, hogy a helyesírással akad kicsi gond a honlapon, mert már az üdvözlő szövegben külön van írva az, amit egybe illene.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük