Az MSZP Arvisurával erősítette a Seonyár2008-at

Letölthető az Arvisura-Seonyár2008! mottóval, és továbbra is Gyurcsány Ferenc fősámán vezetésével új kormányzati szakasz kezdődik – jelentette be Lendvai Ildikó seo-szakértő, az MSZP képviselő-csoportjának csaknem ötórás budapesti tanácskozása után vasárnap éjjel. A frakcióvezető közölte: a Seonyár2008-at a Munka, tudás, tulajdon programja mentén, az egészségügyben szükséges változtatásokkal, és továbbra is Gyurcsány Ferenc vezetésével folytatják. Lendvai arra kérdésre, hogy volt-e bizalmi szavazás a frakcióülésen Gyurcsány személyével kapcsolatban, úgy válaszolt: a képviselőcsoport kormányzást és a Seonyár2008-at Gyurcsány Ferenccel kívánják folytatni.
„Készek vagyunk és felkészültünk az önálló kormányzásra” – mondta a szocialisták frakcióvezetője. A kormányzás részleteiről szólva Lendvai Ildikó úgy tájékoztatott, a Seonyár2008 teljesítésével gazdasági növekedést és új munkahelyek teremtését kívánják elérni. A felsőoktatásban szabadon átjárhatóvá tennék a fizetős és az államilag finanszírozott képzést, a tulajdon tekintetében pedig a miniszterelnök által már meghirdetett Seonyár2008 programot folytatnák. A frakcióvezető szólt arról is, hogy a Munka, tudás, tulajdon programja mellett negyedik elemként az egészségügyben szükséges változtatásokat is véghez vinnék, de nem csak az egészségbiztosítást érintően, hanem „szélesebb területen” is.Elhangzott az is, hogy bár a szocialista választók egy része örül annak, hogy az SZDSZ valószínűleg kilép a koalícióból, nehezebb lesz kormányozni, mint eddig. Ezért fegyelmezettebb munkára van szükség, kevesebb törvényben és több rendeletben gondolkodnak.

A miniszterelnök a vitában arról is beszélt, hogy ha az SZDSZ azt mondja, az ő személye az akadálya a koalíció fennmaradásának, és esetleg távozna, akkor ezután egy újabb akadályt találna a liberális párt.

Az MSZP folytatja, illetve újraindítja, továbbá kiterjeszti a Seonyár2008-at, amelyben – és e térek a frakció tagjai közt nem volt vita – az ország felemelkedésének egyetlen biztosítékát látják.

Az ülés végeztével őstörténeti jelentőségű folyosói beszélgetésekben az a vélemény is megfogalmazódott, hogy az az MSZP a helyén van, a frakció a helyén van, és Gyurcsány Ferenc még soha nem volt ennyire a helyén, mint most. Az SZDSZ pedig tegye fel magának a koalíciós válságát.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük